Dresden. Kunstreise

Ved hoffet i Sachsen hadde kunsten alltid stått høyt, men det var under August den sterke på begynnelsen av 1700-tallet at Dresden fikk ry på seg som en kunstmetropol av rang. Et varemerke byen har beholdt.
 
Men Sachsen skjuler flere skatter enn de statlige kunstsamlingeen i Dresden. Denne turen inneholder utflukter til tre av dem. I Dom St. Marien i Freiberg avløser det ene stilhistoriske høydepunktet det andre. Her får vi også høre et av Europas mest kostbare instrumenter, Silbermann-orgelet fra 1714. Til Löbau blir det funkis-utflukt og omvisning i et av modernismens store ikoner, villaen Haus Schminke, og i Zittau står det gedigne «fastekledet» fra 1572 på programmet. 
 
I Dresden blir det besøk både i Alte og Neue Meister. I sistnevnte museum finner vi kjent tysk og europeisk kunst fra romantikken til vår tid. I «Galerie Alte Meister» befinner blant annet Raffaels Sixtinske madonna seg. Men kunstverk av Dürer, Holbein, Rubens, Rembrandt, Vermeer, Van Eyck, Tizian, Cranach m.fl. gjør «høydepunkt» til et relativt begrep. 
 
På hotellet vil Yngve holde foredraet «Makt og prakt i barokkens Dresden – August den sterke, kurfyrste av Sachsen, konge av Polen og kunstvenn i Europa.» Og dersom det passer praktisk holder Yngve gjerne foredraget «Dahl og Dresden. Professor i kunstmetropol» forut for turen.
Nordmannen som i en mannsalder var professor ved Kunstakademiet i Dresden sto som kjent fadder for den norske nasjonalromantikken og var med å prege en hel generasjon europeiske kunstnere.
 
Varighet: 6 dager