Syd-Böhmen.

Omsluttet av en så godt som intakt bymur, og med et middelaldersk gatenett, er Tábor en fin base for programmet i Syd-Bøhmen. 
Byen er mest kjent for  husitterbevegelsen. Husittene var en religiøs bevegelse på begynnelsen av 1400-tallet, oppkalt etter predikanten Jan Hus. Med våpen i hånd vendte se seg mot keiser og pave – med enorm suksess. Besøk i husittermuseet og byvandring. 
 
Fra Tábor blir det to dagsutflukter. Den første går til Jindřichův Hradec.  I sentrum av den velbevarte byen ligger Tsjekkias tredje største slott: Hvit dame viktige diplomater er tema her. På bymuseet får vi med oss landets største «Betlehems-automat» fra 1800-tallet, før det til slutt blir togtur med dampdrift  på smale spor.
 
Den andre utflukten går til  Třeboň, som ligger vakkert til i et innsjølandskap, anlagt for fiskeoppdrett for om lag 500 år siden. Det er en tradisjonsrik og bærekraftig næring fortsatt.  Fra Třeboň bører det videre til Hluboká, et forhenværende jaktslott i romantiserende engelsk tudor-stil, som tilhørte en av de viktigste adelsslektene i Sentral-Europa. Gravkapellet til Schwarzenberg-slekten får vi også med oss; det ligger fint til i en park i Třeboň.
 
Siste dag i Praha. Varighet: 5 dager