Praha. Mähren. Wien.

 
Denne turen er Sentral-Europa i et nøtteskall. Med start i Praha går ferden gjennom Mähren, landsdelen øst i Tsjekkia, og ender i Wien. En rød tråd underveis blir derfor „Habsburg-tiden“. Det som i dag er Tsjekkia lå jo lenge under Østerrike, noe som har preget landet – på godt og vondt. På programmet står viktige historiske steder, det blir besøk i slott og slottshager og vi blir dessuten kjent med tsjekkisk vin.  
 
Utenfor Praha ligger slottet som var privatboligen til erkehertug Franz Ferdinand. Tronfølgeren til Habsburg-riket ble skutt i Sarajevo i 1914, attentatet som utløste 1. verdenskrig.
 
Byvandring gjennom den vakre universitets- og katedralbyen Olomouc, som har spilt en viktig rolle i sentraleuropeisk historie. Omvisning i erkebispepalasset – i sin tid et begivenhetenes midtpunkt. Utenfor Olomouc blir det omvisning i et slott som på sitt eget vis belyser turens tema, og i flotte Kroměříž står et hageanlegg fra 1600-tallet på programmet – unikt i sitt slag i Europa. 
 
Småbyen Slavkov er bedre kjent som Austerlitz. I nærheten av stedet der Napoleon vant sin største seier, blir det omvisning i det praktfulle slottet som var hærførerens hovedkvarter. Etterpå blir det vinsmaking på en trivelig vingård.
 
Lenger sør, nærmere grensen til Østerrike, besøker vi det som fram til 1938 hovedresidensen(!) til Lichtenstein-fyrstene. Slottet har sin fortjente plass på verdensarvlisten, sammen med det tidligere „sommerstedet“ ikke langt unna. Det skilter med både botaniske og arkitektoniske rariteter, som en egen – rent dekorativ -moské! 
 
Avslutning i Wien. Varighet: 7 dager