Mange ting har ført meg til Dresden. Min interesse for sentraleuropeisk historie er nok en av dem. Tidligere har jeg bodd både i Praha og i Berlin. Nå har jeg slått rot midt imellom. På et vis er Elbelandtours  resultatet av det. Man kan kanskje si at interesseområdet mitt samsvarer med nedslagsområdet til Elben. Ikke bare det historiske Sachsen (som også omfatter mye av Sachsen-Anhalt) har lenge fascinert meg, også Tsjekkia, hvor Elben har sitt utspring.

Min akademiske bakgrunn er hovedfag i filosofi og språkstudier, blant annet tsjekkisk. Lenge jobbet jeg som frilansjournalist, både da jeg bodde i Norge og etter flytting til Tyskland. De fleste av sakene mine har handlet om Tyskland og Sentral-Europa, og jeg skriver fortsatt innimellom. 

Jeg er fascinert av Dresden som kunstby, av reformasjonsbyen Wittenberg, av bergstaden Freiberg og av de mange historiske forbindelseslinjene mellom Norge og det østlige og nordlige Tyskland.

Og jeg er selvfølgelig fascinert av Praha. Og jeg er fascinert av historien til den gamle universitetsbyen og erkebispesetet Olomouc i det østlige Tsjekkia. Praha, Olomouc, Dresden og Wittenberg; alle er de nøkler til å forstå «de større linjene» og sammenhengene i Mellomeuropa.

Når Elbelandtours nå nystarter etter korona, er det med mange gode og nyttige erfaringer fra tidligere turer. Jeg gleder meg!