Mange ting har ført meg til Dresden. Min interesse for sentraleuropeisk historie er nok en av dem. Tidligere har jeg bodd både i Praha og i Berlin. Nå har jeg slått rot midt imellom. På et vis er Elbelandtours  resultatet av det. Man kan kanskje si at interesseområdet mitt samsvarer med nedslagsområdet til Elben. Ikke bare det historiske Sachsen (som også omfatter mye av Sachsen-Anhalt) har lenge fascinert meg, også Tsjekkia, hvor Elben har sitt utspring.

Min akademiske bakgrunn er  språk, historie, filosofi (hovedfag). Lenge jobbet jeg som frilansjournalist, både da jeg bodde i Norge og etter flytting til Tyskland. De fleste av sakene mine har handlet om Tyskland og Sentral-Europa, og jeg skriver fortsatt innimellom. 

Jeg er fascinert av Dresden som kunstby, av musikkbyen Leipzig, av reformasjonsbyen Wittenberg, av bergstaden Freiberg og av de mange historiske forbindelseslinjene mellom Norge og Tyskland. Og jeg er fascinert av kulturarven her og i Tsjekkia. Praha er jo noe for seg, men Tsjekkia har mer å by på enn hovedstaden. Landet er fullt av arkitekturskatter og historiske veiskiller i Europa. Denne fascinasjonen og kunnskapen om regionen deler jeg mer enn gjerne.