Vin og vandring. 5 dager

Ved Naumburg, helt sør i Sachsen-Anhalt, møtes elvene Saale og Unstrut. Selv om regionen kanskje er mindre kjent enn andre vindistrikter i Tyskland, er området fullt av historie, viktige kulturminner og fremragende viner!  

Denne fem-dagers turen inneholder en god blanding av vin, mosjon og historie. På programmet står gåturer i lett terreng og passe tempo, underlaget er jevn og fin sti, med litt asfalt og brostein ved start og mål. Med gå-etapper på ca. 3-7 km passer turen fint for normale tur-gåere. Det blir vinsmakinger hver dag, ute på vingårder og i stemningsfulle omgivelser. 

Hotellbasen på turen ligger i Naumburg. Med en intakt bykjerne, en katedral på verdensarv-listen og et praktfullt orgel fra Johann Sebastian Bachs tid byr Naumburg på mange severdigheter. Og kan skilte med Friedrich Nietzsche som stor sønn. Byen har Tysklands eldste trikk i regulær drift.

Den lille kurbyen Bad Kösen, med sitt intakte graderverk fra 1700-tallet, er også med. Det blir utflukt til slotts-ensemblet Dornburg samt en liten orgel-konsert i Naumburg. På en av vandringene kommer vi til et forhenværende kloster-område, som nå huser en kjent internatskole. Det blir dessuten omvisning i middelalderborgen Neuenburg, som troner over Unstrut-dalen.