I Johann sebastian bachs fotspor.

Weimar og Leipzig, Arnstadt og Köthen, Eisenach og Mühlhausen; alle var de stasjoner i J.S. Bachs liv. På denne reisen til Thüringen, Sachsen-Anhalt og Sachsen opplever vi alle sammen, og får muligheten til å følge musikkhistoriens vel viktigste komponist i dennes fotspor.

Underveis vil Espen Melbø, domorganist i Tønsberg,  fremføre Bachs musikk på historiske orgler fra komponistens egen samtid. Han vil også fortelle litt om senere komponister med tilknytning til byene Weimar og Leipzig, slik som Liszt, Mendelssohn og andre. I Leipzig opplever vi den årlige Bach-festivalen, med flotte konserter.

Yngve forteller mer generelt om historien til dette området og vi besøker også noen severdigheter som ikke har direkte med Johann Sebastian Bach å gjøre, som rosariet i Sangerhausen, verdens største rosesamling – i beste blomstringstid. Eller det mektige bondekrigspanoramaet i Bad Frankenhausen.

Vi får dessuten høre om Fiedrich Nietzsche der han tilbragte mange år av sitt liv. I Weimar er både Goethe, Schiller,  Bauhaus-skolen og den nasjonalsosialistiske epoken umulig å overse.

Turen byr altså på mange opplevelser, ikke bare for Bach-interesserte. Varighet: 8 dager